Vådrumsplanlægning: alt fra en enkelt kilde til brusere på gulvniveau

Den konventionelle brusekar med hævet indgang er for længst blevet forældet i moderne badeværelser. Uanset om der er tale om en nybygning eller i forbindelse med renovering af badeværelset: I de fleste projekter er det besluttet at installere brusere i gulvniveau. Til dette formål tilbyder Botament et omfattende sortiment, der udover design og funktionalitet, fokuserer også på sikkerheden ved brusesystemer i gulvniveau.

Brusere i gulvniveau finder vej til flere og flere badeværelser. De kombinerer ikke kun æstetik og funktionalitet, men bringer også mere sikkerhed ind i badeværelset. Dette gælder især, når søgeordet “tilgængelighed” handler om alderssvarende levevis. Fordi en bruser i gulvniveau simpelthen er mere sikker at gå på og derfor åben for alle i ordets sandeste betydning. Takket være en bred vifte af produkter til krævende projekter har Botament for længst udviklet sig til en efterspurgt full-service udbyder til badeværelser og vådrum. Med Botament kan du også falde tilbage på et omfattende udvalg til brug i brusere på gulvniveau.

Overlegen takket være afprøvet sikkerhed

Især i våde områder, hvor selv små utætheder hurtigt kan føre til massive vandskader, er spørgsmålet om sikkerhed af stor betydning. Som følge heraf er den Bottrop-baserede producent af systembyggematerialer også blevet certificeret i henhold til European Technical Approval Guidelines, eller forkortet ETAG. Dette garanterer den garanterede sikkerhed i et europæisk godkendt og overvåget system. Bygherrer, entreprenører og planlæggere nyder godt af koordinerede systemer og fulde garantikrav. Botament fremstiller sine vandtætte konstruktionspaneler, brusebrædder og alle andre produkter, der hører til systemet, in-house og garanterer derved fuld kontrol over kvalitet, funktionalitet og sikkerhed.

Systemspørgsmålet i vådrummet

Hvad enten det er som arkitekt, blikkenslager eller forbruger: Ved planlægning af et moderne, sikkert og holdbart brusebad på gulvniveau er den første vigtige beslutning et af de to mest almindelige gulvsystemer: det individuelt flisebelagte vådrum med specielt installeret lineært afløb eller det helt prækonfigurerede brusebræt, der kan installeres med en lille indsats. Valget er ikke kun et spørgsmål om smag, men også om de strukturelle forhold – og budgettet.

Design vådrum individuelt

Et flisebelagt bruseområde med brusekanal kan i enhver henseende udformes individuelt, men det er generelt dyrere. Dels fordi brusekanaler ikke kan placeres nogen steder. Et flisebelagt bruseområde i gulvniveau kræver derfor tid, specialviden og erfaring. Den større indsats belønnes med en æstetisk helhedsoplevelse, der giver badeværelset dybde, rumfølelse og sofistikering. Med Water LD har Botament udviklet en ny linjeafløbskanal i rustfrit stål til montering i cementafretninger, som optimalt kan forbindes med komposittætningssystemet via en fabriksmonteret tætningsmanchet og via et andet drænniveau

Vandafledningsfunktioner. Med sit 2-sidede fald er den velegnet til direkte gulvbelægning med fliser og fås som standard med både vandret og lodret gulvafløb i mange størrelser. En integreret skrælningskant af afretningslag og den 5-vejs højdejusterbare ramme i rustfrit stål sikrer maksimal fleksibilitet. Med den rustfri stålkanal Botament Water LD tilbyder Botament en perfekt løsning, der er testet i henhold til ETAG 022-3 og fuldt ud overholder kravene i DIN 18534

Brusebrædder – fleksibelt og billigt

En hurtig og som regel billigere løsning er at lægge et brusebræt. Dette eliminerer ikke kun behovet for at arbejde skråningen ind i afretningen, men også dens tørretid. Brusebrættet kan lægges hurtigt og fliselægges efter kort tid. Botament DB brusebrætter scorer point med deres tiltalende design, kraftfulde funktionalitet og individuelt tilpassede samling. De er designet til hyppig brug i fugtige og våde rum, har en særlig stabil og spændstig overflade og kan endda tilgås med kørestol. De er blandt de sikreste og mest innovative produkter på markedet. Botament brusebrædder er vandtætte og har derfor allerede tætning i forbindelse med fliser og paneler til vandeksponeringsklasse W2-I iht. DIN 18534. De er desuden vandtætte i henhold til ETAG 022-3. Brusebrædderne har indbygget fald, flugter med gulvet og er barrierefri. Den avancerede belægningsteknologi er grundlaget for et praktisk og sikkert fugtrumsdesign. Anvendelsen er fleksibel i enhver henseende – ikke mindst fordi brusebrædderne fås i mange forskellige størrelser med enten integreret linjeafvanding eller punktafvanding. Sidst men ikke mindst sikrer deres lave vægt og lette håndtering hurtig og nem installation.

Under alle omstændigheder skal du vælge det bedste

Begge alternativer har deres specifikke styrker – afhængigt af kundens krav og i sammenhæng med installationssituationen. Uanset hvilken variant der skal bruges, kan du med Botament altid vælge mellem de bedste. Ved installation af den valgte løsning får kunden fordel af perfekt afstemte komponenter. Botament leverer ikke kun brusebrædder og lineær dræning, men også installationsprodukter fra præfabrikerede afretningslag til byggekemikalier fra en enkelt kilde. Botament bevarer altid fuldstændig kontrol over produktsortimentets kvalitet, funktionalitet og sikkerhed og tilbyder det rigtige produkt til enhver applikation. Dette åbner op for adskillige muligheder for at indrette badeværelset efter ønske.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Erhalte ein kostenloses T-Shirt von Botament!

Abonniere unseren Newsletter und wir schicken Dir kostenfrei und unverbindlich ein tolles Botament T-Shirt zu!