Botament Blatt Logo

Bygningsplade vs. gipsplader

Alle kender det konventionelle eller det grønne imprægnerede gipsplader.

Som regel skal der først opstilles en kompleks understruktur til fastgørelse til underjordisk niveau. Til dette har du brug for yderligere værktøjer og redskaber som f.eks B. en hammerbor og matchende dyvler. Ingen af disse er dagligdags værktøjer, som en fliser bringer med sig. Efter underkonstruktionen er opført, skal gipspladerne også møjsommeligt bæres op. Her vil du hurtigt bemærke gipspladens vægt. Når gipspladen er fastgjort til underkonstruktionen med et stort antal skruer, skal borhullerne og samlingerne fyldes. Efter at dette er gjort, skal disse slibes igen og grundes, før fliserne lægges.

Når alt dette arbejde er udført, er det vigtigste punkt for flisebelægningen, at hele vægoverfladen skal være forsynet med et passende fugemasse. På grund af gipsbasismaterialet skal man være særlig opmærksom her, da byggematerialegipset ikke er fugttolerant. Af denne grund må gipsplader kun anvendes i områder med moderat belastning i henhold til DIN 18534.

Botament -bygningspladen har en række uovervindelige fordele i forhold til gipsplader. Konstruktionen af Botament -bygningsbrættet er en yderst stabil XPS -kerne, der er forsynet med en særlig belægning. For at give pladen endnu mere stabilitet er et højt alkalibestandigt specialstof inkorporeret i belægningen. Det særlige ved bygningsbrædderne er forskellige tykkelser, de fås fra 4 mm til 50 mm.

Fordel for flisebelægningen på byggepladsen:

Uanset om det er en tyndtlags vægkompensation over det gamle flisebelægning eller oprettelsen af en selvbærende skillevæg eller oprettelsen af individuelle badeværelsesmøbler med bygningspladen, er der ingen designgrænser.

Med hensyn til montering / fastgørelse er bygningspladen udviklet optimalt til fliselæggeren, komplekse understrukturer og et stort antal værktøjer er ikke påkrævet. Det er normalt simpelthen fastgjort til underlaget med en fliselim. Bygningstavlens vandtæthed er også en reel revolution: i kombination med det multifunktionelle MS -polymerklæbemiddel Botament MS 6 kan der let oprettes vandtætte overflader. Til dette formål limes bygningspladeforbindelserne simpelthen ved hjælp af Botament MS 6 og bearbejdes derefter med Botament GS 12 selvklæbende stofstrimler for yderligere forstærkning af samlingerne. Vægfladerne, der er skabt af Botament -byggepladerne, opfylder kravene i DIN 18534 og kan bruges op til de højeste belastningsklasser. Botament -bygningsbestyrelsen har også en ETAG -godkendelse, der er gyldig i hele Europa. ETAG 022 har særlige krav, som f.eks B. Anvendelse på træunderlag, fugeforsegling, dynamiske bevægelser i underlaget, testet. En af de største fordele ved Botament er, at du får alle de nødvendige systemkomponenter fra en enkelt kilde, så du altid har de rigtige produkter på stedet og ikke behøver at bekymre dig om de tilsvarende systemoverensstemmelser og garantikrav.

Erhalte ein kostenloses T-Shirt von Botament!

Abonniere unseren Newsletter und wir schicken Dir kostenfrei und unverbindlich ein tolles Botament T-Shirt zu!